משמורת

בני זוג נשואים או ידועים בציבור, שלהם ילדים משותפים, הרוצים להיפרד, עליהם לקבוע מי מהם יהיה המשמורן על הילדים בין אם בהסכמה הדדית ובין אם בהכרעה שיפוטית.

תביעה למשמורת

בהיעדר הסכמה יכול לפנות כל צד לבית המשפט או לבית הדין הדתי המוסמך ולהגיש תביעה למשמורת.

סוגי משמורת שניתן לתבוע יכולה להיות משמורת מלאה, כזו שרק הורה אחד הוא בעל המשמורת, ולהורה השני נקבעים זמני שהות או משמורת משותפת, כזו שני ההורים יחד הם בעלי המשמורת והם מגדלים את הילדים בהיקפים שווים או כמעט שווים.

אפוטרופוס טבעי

חשוב לציין כי ההורה נשאר תמיד האפוטרופוס הטבעי על ילדיו הביולוגיים או המאומצים על פי דין.

ההליך לקבלת משמורת נפתח בהגשת בקשה לפתיחת יישוב סכסוך במשפחה ולאחריו ככל ולא הסתיים ההליך בהסכמה הדדית, הגשת תביעה לבית המשפט.

בית המשפט יפנה את הצדדים ללשכה לשירותים חברתיים במקום מגוריהם לצורך קבלת תסקיר סעד על ידי עו"ס לסדרי דין בסיומו מוגש התסקיר לבית המשפט.

תסקיר רווחה

התסקיר נועד לסייע לבית המשפט להכריע בשאלת המשמורת, אולם המלצותיו אינן מחייבות את בית המשפט אם כי על פי רוב בתי המשפט נוטים לאמץ את מסקנותיו.

אם בית המשפט אינו מסוגל להחליט מי מבין ההורים יקבל את המשמורת, תידרש לעתים גם חוות דעת מקצועית נוספת ובתנאים מסוימים אף בדיקת מסוגלות הורית לגבי היכולת של כל אחד מההורים לספק את כלל צרכי הילדים.

עמדת הקטין

בית המשפט מחויב לשמוע ולהתחשב בעמדת הילד למעט מקרים בהם קיימות נסיבות חריגות חריגים ובית המשפט שוכנע כי מתן הזדמנות לילד להשמיע דעתו יגרום לילד פגיעה העולה על הפגיעה שתיגרם לו אם לא תישמע דעתו. הילד זכאי להשמיע דעתו בבית המשפט ללא נוכחות הוריו או נציגים מטעמם וככל שהילד מבוגר יותר בית המשפט ישקול החלטתו ויתחשב בדעתו.

 לייעוץ ראשוני ללא כל התחייבות עם עו"ד קובי גל – עורך דין לענייני משפחה בקריות צרו קשר 050-521-3382

** האתר והמידע בו אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או כל ייעוץ מסוג שהוא.