צו ירושה

כאשר נפטר לא מותיר אחריו צוואה או הותיר צוואה רק על חלק מרכושו, קם הצורך לקבוע מי הם יורשיו וכיצד יחולק עיזבונו בין אותם יורשים. לצורך כך, נדרש להוציא צו ירושה, אשר יקבע כלפי כולי עלמא, מי הם יורשיו של הנפטר. יורשים אלה, הינם יורשים על פי דין והם כפופים להוראות הקבועות בחוק הירושה, התשכ"ה-1965 ותקנותיו. חוק הירושה קובע כי על מנת לחלק את העיזבון בפועל, יש צורך בהוצאת צו ירושה, שהוא צו משפטי, המכיל את פרטי הנפטר, תאריך הפטירה, שמות יורשיו ואת חלקו היחסי של כל יורש בעיזבון.

איך מוציאים צו ירושה

לשם הוצאת צו ירושה, ניתן לפנות ללשכת הרשם לענייני ירושה או לבית הדין הרבני ולהגיש בקשה למתן צו ירושה או לפנות לעורך דין המתמחה בצוואות וירושות, כדי שיגיש בשמכם את הבקשה ויצרף את כל המסמכים הדרושים כדי למנוע עיכובים ותקלות בהליך הטיפול בבקשה.

צו ירושה שניתן, כמוהו כפסק דין סופי ומחייב, המצהיר מי הם יורשיו של הנפטר ומהו חלקו של כל אחד מהם בעיזבון הנפטר. רק לאחר קבלת צו הירושה, ניתן לגשת עם הצו למוסדות השונים, על מנת לבצע פעולות בנכסי הנפטר, לרשום בעלות או למוכרם.

חשוב לציין כי הצו אינו קובע מהו היקף העיזבון או מהם הנכסים הכלולים בו ואלו זכויות או חובות כולל העיזבון.

צו ירושה מתייחס רק לעובדה כי המוריש מת, מה היה מקום מושבו של המוריש, מי הם יורשיו של המוריש ומהו חלקו היחסי של כל אחד מהם בעיזבון ולפיכך כוחו של צו הירושה הוא כשל ראיה משפטית התקפה רק לעובדות אלו.

לייעוץ ראשוני ללא כל התחייבות צרו קשר ב-050-521-3382

** האתר והמידע בו אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או כל ייעוץ מסוג שהוא.